Kesan Pemulihan Selepas Pengambilan Garam Buluh

Kesan pemulihan sebenarnya tindak balas baik yang merupakan tanda sembuh badan. Tabib cina berpendapat bahawa penyakit tidak dirawat jika tiada kesan pemulihan. Garam buluh tidak membawa kesan sampingan, ia tidak akan membawa kesan buruk atau menyebabkan penyakit anda bertambah teruk selepas pengambilannya. Akan tetapi, sesetengah kesan tetap akan berlaku, kadang-kala kesan sebegini sangat serius. Semua ini merupakan tindak balas yang baik. Jangan rasa risau. Kami telah mendapati kesan pemulihan bagi sesetengah penyakit lebih menonjolkan, iaitu :

Tekanan darah tinggi

Tangan, kaki atau muka sesetengah pesakit akan bengkak dalam 3 hari permulaan pemakanan garam buluh. Ini disebabkan garam buluh mempunyai fungsi penyingkiran toksik dan penghapusan radang yang kuat. Ia akan mempercepatkan proses metabolisme. Buah pinggang yang lemah tidak sempat bersiap sedia terhadap perubahan secara mendadak ini lalu menyebabkan pengumpulan air dalam badan  dan bengkak. Jangan takut, bengkak itu akan hilang dengan pemulihan fungsi buah pinggang. Bagi pesakit ringan, bengkak akan dihilangkan dalam masa 3 hari; manakala pesakit serius memerlukan masa kurang daripada 2 minggu.

* Pesakit bahagian pinggang dinasihatkan supaya menggunakan cara meletakkan garam

buluh pada lidah.

Penyakit berkenaan usus dan perut, kahak

Tindak balas seperti muntah, cirit-birit berlaku semasa mula memakan garam buluh. Ini merupakan proses penyingkiran toksik dan juga tindak balas yang baik. Kandungan garam buluh yang dimakan dapat ditambah secara beransur-ansur.

Tekanan darah tinggi, Diabetis

Pilih cara pemakanan 1 atau 2, kurangkan cara pengambilan dengan air(minum).

Pesakit pengumpulan toksik dalam badan

Masalah demam, rasa kesejukan, ekzema akan berlaku selepas memakan garam buluh. Cacar dan jerawat akan wujud pada mereka yang penyakitnya lebih serius. Ini menandakan toksik dalam badan terlalu banyak, bukannya garam buluh tidak sesuai untuk anda. Garam buluh melakukan fungsi penyingkiran toksiknya, membuangkan bahan yang tidak berguna daripada badan.